Afgelopen Najaar was De Vetten & Govers Taxatie twee keer aanwezig op De Neuzelbeurs. Ook dit voorjaar taxeren William de Vetten en Alexander de Govers kosteloos uw postzegels, maar ook munten, militaria, goud, zilver en andere collectibles. Daar zij, naast eigen expertise tevens beschikken over een groot, zelfs internationaal netwerk, zijn zij in staat gebleken om diverse verrassende ontdekkingen te doen en succesvol te bemiddelen in het van de hand doen van deze vondsten.

Voorbeeld hiervan is een kleine zilveren medaille, waarvan het lintje ontbrak. Het bleek te gaan om een militaire eremedaille uitgegeven door “De orde van de Nederlandse Leeuw”. Deze Nederlandse ridderorde was opgericht door koning Willem I in 1815. De Vetten en Govers hebben bemiddeld bij het succesvol ter veiling brengen, waarbij een opbrengst van 280,- euro is behaald. Overbodig om te vermelden, maar de inbrenger van de medaille was zeer verrast en tevreden over dit veilingresultaat.

Interessant was de brief die boven water kwam, geschreven door Florence Nightingale. Zij is oprichter van het Rode Kruis. Inmiddels ligt deze brief, door tussenkomst van De Vetten en Govers, bij een veilinghuis in New York, waarbij deze is getaxeerd op 1500 US$. Dat het een bijzondere brief betrof, was de eigenaar bekend, maar deze taxatie sloeg werkelijk alles.

 

Een derde verrassing zijn de postzegels van het Internationale Hof van Justitie in Den Haag. Het Hof kent eigen zegels, die aan verzamelaars ter beschikking worden gesteld. Echter, deze werden altijd gestempeld. In dit geval betrof het een tiental ongestempelde Dienstzegels, die uiterst schaars zijn. Waarde? “Wat de gek ervoor geeft”, maar minder dan 800,- euro gaat het niet worden!

 

Laat u verrassen door uw eigen zegels, munten, papiergeld en andere verzamelobjecten en laat deze kosteloos door De Vetten en Govers bekijken. We zien u graag met uw verzameling op de Neuzelbeurs van 1 & 2 februari en/of 2 & 3 mei 2020!